С идването на Любослав Пенев на стадион „Българска армия” преди старта на пролетния дял на шампионата, промените в ЦСКА започнаха. Едни пристигнаха, други си тръгнаха. Освен кадрови рокади при „червените”, настъпиха такива и на терена. Включително и в тактическата схема на игра. Колкото по бързо се видят търсените позитиви от тях преди дербито с Левски, толкова по-добре за всички „армейци”.

Пенев даде специално интервю пред DIEMA SPORT, в което говори за предстоящото дерби, както и за ситуацията в „червения” лагер, откакто той пое отбора.

„Тактическата постройка стъпва върху качествата на футболистите. След като ние имаме добри футболисти и с качества за ляво крило, дясно крило и централен нападател, значи, че ние ще играем с поне трима нападатели. Ще играем по-директен футбол, по-агресивен футбол, по-близо до противниковата врата. После имаме приоритети и в защита.”

„Ние обаче имаме и друга система, по която ще работим. Ще имаме поне две тактически постройки, на които ще разчитаме. Винаги по време на мач, според развитието на мача, могат да настъпят промени. Аз имам навика да правя много ротации и мога да кажа, че се получава”, продължи той.

След промените след идването на Пенев и напускането на Станислав Манолев и контузията на Жеферсон, изглеждаше, че ЦСКА ще има проблеми в крайните зони на защитата си, където треньорът залага на младите Стойчо Атанасов, Ангел Лясков и Иван Турицов.

„Само така изглежда. Въпреки че са млади футболисти, ще има наказани, контузени, но имаме достатъчно футболисти, с които да изиграем един силен двубой. Ние винаги гледаме към трите точки. Това е мачът, който го чака цяла България. Мачът с най-много заряд, с най-много емоции. Това са двата клуба в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквато и форма да се намират, това си е топ мача за България”, сподели още наставникът на "червените".

„Мач с директния противник. Имаме голям стадион, многобройна публика, която ще подкрепя отбора си. Ние разбира се имаме цели и целта пред ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Изоставаме с няколко точки, но мисля, че това ще бъде наваксано. Имаме мачове срещу всички отбори. Ние се целим в първото място. Кой къде се намира в момента не е толкова важно. Важно е къде ще завърши в края на първенството. Ние не трябва да подценяваме нито един мач. Нито със силните, нито с по посредствените отбори. За всеки мач дават три точки. Разбира се, има един морален момент, емоционален, когато побеждаваш директния съперник. Това е посоката, която ще следваме. Като казвам завършен пъзел имам предвид отборът да бъде изграден, да бъде подготвен тактически и във всеки аспект да знае и да има отговор на терена. Не може един футболист от моя отбор да излезе на терена с въпроси и без отговори", завърши философски Любо Пенев.

Още по темата:

Дерменджиев преди мача с ЦСКА: Не съм притеснен

Божинов и Миланов се подготвят индивидуално 

Любо Пенев: Не бих работил в Лудогорец

Шеф на Лудогорец с жлъчен отговор към Пенев