Полузащитникът на ЦСКА Рубен Пинто говори пред DIEMA SPORT за предаването „Преди кръга”. Португалецът направи сравнение с бившия наставник на „армейците” Нестор Ел Маестро, както и сегашният треньор Любослав Пенев.

„Имаме нужда от време, за да свикнем с идеите на новия треньор. Те са добри, но не е лесно да ги възприемем за една седмица. Тренираме отлично и искам максимално бързо да възприемем философията му. За седем дни е трудно да се стигне до голяма промяна. Срещу Черно море играта бе накъсвана от множество нарушения, което е в наш ущърб. Надявам се следващия мач да го спечелим”, сподели Пинто пред DIEMA SPORT.

„Не бих казал, че смяната на треньора се отразява в съблекалнята. Ние сме като семейство. Щом ръководството е стигнало до това решение, значи трябва да се случи. Вярвам, че нивото ни ще се вдига. Ще се борим за титлата до последно. Няма как да знаем колко бързо всеки играч ще възприеме идеите на новия треньор, а за нас остава само да работим. Искаме да спечелим максимално много мачове”, продължи халфът на ЦСКА.

„Мисля, че господин Пенев иска да владеем повече топката. Важно е да сме задружни и да се борим като едно цяло. Това е единственият начин, който може да ни донесе успех”, сподели разликите между Пенев и Нестор Ел Маестро халфът на ЦСКА.

„Не бих казал, че има твърде голяма разлика. Свикнали сме към различни експерименти. Сега има повече хора напред, които търсят гола. Уверен съм, че ще спечелим следващия мач, а това ще ни даде импулс. Феновете ще ни подкрепят, а ние трябва да го направим за тях”.

„Видял съм какво ли не във футбола. Предстоят плейофите и има много мачове. Първенството е маратон, а не спринт. Ние искаме само титлата и нищо друго”, завърши Рубен Пинто.