Полузащитникът на ЦСКА Рубен Пинто заяви, че неговият тим няма какво да губи в последния кръг на Първа лига и би могъл „да спечели всичко”, ако Лудогорец направи грешна стъпка срещу Черно море у дома.

Победата на „червените” с 2:0 над Левски в 35-ия кръг направи така, че титлата за сезон 2018/2019 да се реши във финалния 36-и кръг. Лудогорец все още има една точка аванс пред тима на Гриша Ганчев, а Пинто сподели, че е чул „странни” неща за успеха на разградчани над Ботев Пловдив, който също дойде след 2:0.

„Ще се борим стъпка по стъпка до края. Победата беше много важна. Трябва да кажем голямо благодаря на феновете, този успех беше и за тях, защото те ни тласкат напред”, коментира 27-годишният Пинто.

„Знаехме какво трябва да правим. В някои мачове играем по-добре, в други – не толкова.  Най-важна е победата. Според мен не направихме силен мач, но спечелихме. Като пример за обратното, помня тук срещу Славия – играхме много добре, а загубихме. Най-важното е да печелиш.”

„Имахме проблеми през седмицата с някои контузии, но смятам всички за фокусирани спрямо голямата ни цел. Всички сме сплотени, това във футбола е много важно. Надявам се да запазим формата си, ще се борим докрай. През първото полувреме играхме горе-долу, не беше най-добрият ни мач. След почивката обаче ги надиграхме. Играхме повече с топката, искахме повече победата. Говорихме си помежду си: ако искаме победата, трябва да контролираме топката. Ако не го правим, няма как да стане. Поздравления за съотборниците ми – през първото за желанието, а през второто за по-добрата игра.”

„Ние не се интересувахме от другия мач. Дали ще победим Ботев във финалния кръг, дали Лудогорец ще се справи с Черно море – не мога да кажа. Чух странни неща за другия мач в Пловдив. Какви точно? Не знам. Аз съм играч, моята работа е да играя. Не съм гледал другата среща.”

„Някои от отборите са по-лежерно настроени вече. Ние няма какво да губим, но може да спечелим всичко. Можем да зарадваме себе си, семействата си и феновете. Напрежение? Напрежението е за хората, които не могат да изхранват семействата си, или тези, които са между живота и смъртта по болниците. Ние сме професионални футболисти. Без никакво напрежение трябва да се наслаждаваме на футбола”, добави Рубен Пинто.