Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков разкри какви са били исканията на клуба и привържениците по време на шествието, с което затвориха за кратко Орлов мост. Според шефа на "червените", основното им желание е да има прозрачност в първенството. 

"Ние имаме едно много важно искане и затова сме в този вид тук на Орлов мост, протестирайки срещу начина, по който се провежда българското първенство. Начина, по който се провеждат мачовете. Свързани са със съдийския произвол, с уредени мачове."

"29 години вече след промените в нашето общество, българският футбол продължава да тъпче на едно място. Виждате всички какво е "развитието" му. Целият протест е свързан с този произвол, който продължава след толкова дълги години на демократични промени, на преход в България. Тъпчем на едно място, стагнираме", сподели Марков.

Според него, най-важното е шампионът да се решава в мачовете на терена и ако това се случва, от клуба му нямало да имат претенции. Затова поиска "от всички фактори, от които зависи това", да работят за честно бъдеще на родния спорт. 

"Мисля, че феновете в България виждат и ясно си дават сметка за това, което се случва. Ние не можем да останем безразлични към процесите, за които досега говорим. Футболен клуб ЦСКА иска едно прозрачно провеждане на първенството. Нека по-добрият да побеждава, нека по-добрият да върви напред и съответно да стане шампион."

"Ние сме борим за честност, борим се за справедливост. С всички хиляди наши фенове сме тук, за да покажем, да пожелаем, да поискаме от всички фактори, от които зависи развитието на българския футбол. Ние сме за едно справедливо и честно бъдеще на българския спорт", сподели още Марков.