Радослав Терзиев от Ботев Плодив е със спрени състезателни права за два мача след първия полуфинален мач за Купата на България срещу ЦСКА (3:2). Това стана ясно след публикуването на решенията на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

Радослав Терзиев получи жълт картон в първия полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА и заради натрупани картони - 9 от началото на сезона той е наказан с лишаване от състезателни права за две срещи.

В същото време, играчът на „червените” Жанио Бикел няма да може да помогне на своите съотборници в рамките на един двубой. Наказанието му е наложено, след като в 53-та минута той  фаулира Александър Тонев и получи втори жълт картон в срещата.

Всички наказания след ½-финалите за Купата на България:

 

1/2 Купа България

 

 

С предупреждения 

  7 състезатели

 

 

 

Със спиране от състезателни права

ССП   

лв.

Радослав Галинов Терзиев                 

ПФК „Ботев” Пловдив

2

200

Жанио Да Силва Бикел

ПФК „ЦСКА-София“ София

1

300

ПО ДОКЛАД

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ПФК "Ботев" гр. Пловдив  с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехника, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А от ДП /2018/2019/ – ДК наказва  ПФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

ПФК „Добруджа“ Добрич – ФК „Ботев“ Гълъбово

 

 

27-ми кръг ВПЛ

 

 

 

С предупреждения   

  8 състезатели

 

 

 

Секретар ДК:

/Н. Вълкова/