„Наистина чувството е уникално. До последно не знаех кой ще е и трепнех в очакване. Много съм щастлив и горд. За мен е огромна чест на 22 години да спечеля тази награда. Благодаря на всички. Също така искам да кажа, че Тодор Неделев и Георги Петков се представиха много добре и я заслужават не по-малко. Благодаря на моите съотборници. Благодаря на ЦСКА, на ръководството и феновете. Не забравям и всички треньори, които са ми развили качествата. Хвърлих много труд”, заяви Футболист номер  на България за 2018-а година Кирил Десподов.

„Още преди Нова година казах, че не е тайна, че вече мисля за трансфер в чужбина, но не казвам, че само това мисля. Ще видим ръководството на ЦСКА какво ще прецени. Ако постъпи оферта, която е добра за мен и за клуба, мисля, че г-н Ганчев ще вземе правилното решение, защото го познавам. С никой не съм се чувал, нямам мениджър и тези въпроси трябва да ги зададете към ръководството на ЦСКА. Искам да си избистря главата и след няколко дни започваме отново да градим успехи”, заяви Кирил Десподов по темата за бъдещето си.

„И Вальо Антов заслужава наградата си, и Бодуров на 100%. Отборът ни е добър. Виждате, че има и таланти и се надявам през 2019-а година ЦСКА да продължава да развива младите таланти. ЦСКА затова спечели толкова награди. Мисля, че ЦСКА тази година ще вземе и титла. Казах, че веднага я оставям тази награда за титла с ЦСКА и класиране на Европейско с националния. Мисля, че сме силен отбор. Лудогорец разполага с много качествени футбчолисти, но ние не им отстъпваме с нищо и ще се борим докрай с тях”, добави Десподов, а по повод отношенията си с вратаря Георги Петков, той отговори:

„Разбрали сме се още на заседанието, това сме го оставили в 2018-а година и сега вървим напред в 2019-а година.”

„Мисля, че Италия ми подхожда. Динамичен футбол за такива бързи крила като мен. Няма да направя предишните си грешки, ще остана здраво стъпил на земята. Продължявам да гоня моите цели и да се развивам, защото има много накъде да се развивам. Смятам, че 2019-а ще е моята година. Сега изпращам една много добра година. Мисля, че с Адмира Вакер ми бе най-силният мач. Във всеки един съм дал максимума”, добави Десподов.