Бразилският страж Густаво Бусато се очаква да подпише с ЦСКА в следващите часове. Той пристигна снощи в София, като беше доведен у нас от бившия вратар на Литекс Родриго Галато, съобщава вестник "Сега". Именно 36-годишният бивш страж на ловчанлии, който е шампион на България през 2010 г., е препоръчал сънародника си. 

Бусато трябва да парафира за две години и да се присъедини към лагера на "червените" в Тетевен. Това е трябвало да се случи още вчера, но той е изпуснал самолетната връзка за София и е кацнал с по-късен полет. 

Още когато позира на летището в Бразилия и се похвали, че пътува към София, Бусато пусна снимка с Галато и изтъкна заслугата му. Сега бившият страж на Литекс се подвизава като футболен агент. Той познава отлично сънародника си, тъй като и двамата са възпитаници на Гремио. 

Южноамериканецът би трябвало да е резерва на Витаутас Черниаускас. Той е бил в тази роля и в досегашния си клуб Итуано, който се подвизава в четвърта дивизия на бразилския шампионат. За този тим той няма официален мач. 

Иначе освен него, "червените" очакват и още един играч и селекцията им ще приключи. Касае се за чуждестранен бранител, който може да се подвизава на десния фланг на отбраната, като с него вече са започнали и преговори.