Скандални твърдения по адрес на вратаря на ЦСКА Витаутас Черниаускас от един от бившите му треньори в Румъния. Мирча Редник, който му беше наставник по време на първия му период в Динамо Букурещ, намекна, че литовецът е симулирал в мачове през сезон 2015/2016. 

През въпросната кампания шампион на северната ни съседка повече от изненадващо стана тимът на Астра. А според Редник, това е нямало да се случи, ако в мачовете с този тим на неговия Динамо е играл вратарят, който обаче винаги си е намирал причина да отсъства точно за тези битки. 

Редник избълва тези думи като част от войната си с тогавашния наставник на Астра Мариус Шумудика, с когото не спират да се хапят из медиите. И сега обаче замеси и името на балтиеца в словесната си престрелка с него. 

"Ако не беше Динамо, Шумудика никога нямаше да стане шампион, да го помни това. И всичко е благодарение на Черниаускас, който винаги се хващаше за гърба и не можеше да играе, когато имаше мач на Динамо с Астра. Само като видеше, че идва този двубой, разболяваше се и трябваше да пази резервния вратар", сподели Редник пред румънските медии.