ЦСКА постигна първа победа в Първа лига след подновяването на шампионата. Този успех е дебютен за Любослав Пенев, след като той за трети път се завърна на „Българска Армия“. ЦСКА се наложи трудно с 2:1 срещу Ботев Враца в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Головете на „армейците“ реализираха Едвин Джеси и Али Соу, а Емил Стоев бе точен за врачани. Съдията Станислав Ставров проспа дузпа за Ботев Враца през първото полувреме за игра с ръка на Ангел Лясков в наказателното поле на ЦСКА. 

Наставникът на червените Любослав Пенев предприе сериозни промени в сравнение със състава при загубата от Черно море (0:2). Най-любопитното име е свързано с това на 19-годишния защитник Иван Турицов. За Ботев Враца голмайсторът от мача с Витоша - Валери Домочвийски. остана на пейката.

Тиаго Родригес създаде първата опасност в мача в 7-та минута, когато отправи хубав плътен удар от фаул, но Красимир Костов се намеси и спаси.

Две минути по-късно Евандро направи чудесен пробив отляво, навлезе в наказателното поле на Ботев Враца и подаде към Али Соу. Нападателят пропусна топката за Тиаго Родригес, който стреля от чиста позиция, но доста неточно, над напречната греда в аут. 

Най-спорната ситуация през първото полувреме бе в 11-та минута. Антон Огнянов центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Емил Стоев стреля, след което топката срещна ръката на Ангел Лясков и излезе в корнер. Ръката на Лясков увеличаваше обема на тялото му и бе разперена, но въпреки това,  съдията Станислав Ставров прецени, че няма основание да свири дузпа за Ботев.

Пред Евандро се откри не лоша възможност в 22-та минута, но ударът му бе слаб и неточен.

Божидар Чорбаджийски допусна много груба грешка в 26-та минута. Той не прецени един пас назад към Витаутас Черниаускас и принуди вратаря в последния момент да чисти топката, току пред футболиста на Ботев Враца Емил Стоев.

Тиаго Родригес отправи много тежък удар от дистанция в 39-та минута, а Красимир Костов спаси, въпреки че не успя да улови топката. 

Рубен Пинто нанесе далечен удар в 40-та минута, но Красимир Костов направи рутинно спасяване. 

В края на първото полувреме Даниел Гаджев показа среден пръст, като не стана ясно към кого е насочен жестът му, който остана незабелязан от главния съдия Станислав Ставров. 

Защитниците на ЦСКА отново не действаха никак сигурно в 46-та минута, когато Лясков и Бодуров не бяха до край концентрирани и топката попадна в Емил Стоев, който стреля, получи се рикошет в тялото на Божидар Чорбаджийски и кълбото излезе в корнер.

ЦСКА поведе с 1:0 в 48-та минута. Тиаго Родригес пусна перфектен извеждащ пас към Джеси, който бе изпуснат от Андреас Васев, а след това ганаецът хладнокръвно реализира във вратата на Красимир Костов, като не му остави никакви шансове. 

Кристиян Малинов получи жълт картон за нарушение срещу Даниел Гаджев в 54-та минута. Малинов ще пропусне предстоящия мач срещу Левски, който е през уикенда за натрупани жълти картони. 

ЦСКА удвои своята преднина в 56-та минута. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Али Соу засече топката с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Красимир Костов. 

ЦСКА направи много сериозен пропуск в 61-та минута. Евандро направи отличен пробив и се опита да комбинира със свой съотборник, но Георги Вълчев в опита да избие топката я върна на пътя на Евандро, който стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Красимир Костов. 

Пред Едвин Джеси се откри много добро положение в 63-та минута, но той стреля неточно в аут. 

Даниел Генов бръкна в окото на Ангел Лясков, който напусна терена, за да получи медицинска помощ. Лясков не успя да продължи своето участие в срещата и бе сменен от Стойчо Атанасов в 76-та минута.

 Али Соу отправи далечен удар в 78-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Красимир Костов. 

Ботев Враца върна един гол в 89-та минута. Андреас Васев центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Емил Стоев с удар от въздуха вкара много красив гол, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Витаутас. 

Опасна контраатака на ЦСКА в 90-та минута бе спряна за спорна засада на Мауридес.

В третата минута на добавеното време на срещата Мауридес проби в наказателното поле на Ботев, където бе побутнат от Георги Вълчев, но съдията Станислав Ставров прецени да не свири дузпа за ЦСКА. 

С тази победа ЦСКА успя да съкрати пасива си от лидера Лудогорец на пе точки. „Червените“ са втори с 48, а Лудогорец е първи с 53. Ботев Враца продължава да зема осма позиция с 27 точки. 

ЦСКА - Ботев Враца 2:1

1:0 Едвин Джеси 48'

2:0 Али Соу 56'

2:1 Емил Стоев 89'

Състави на двата тима:

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Евандро, Лясков, Малинов, Иван Турицов, Тиаго, Али Соу

Треньор: Любослав Пенев

Ботев Враца: Костов, Васев, Огнянов,  Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Тур, Стоев,  Миланов, Мечев

Треньор: Сашо Ангелов