Италианският специалист Кристиано Джарета ще подпише днес договор като спортен директор на ЦСКА. Новината разпространиха куп италиански издания, които се позовават на източници, близки до преговорите между него и клуба. 

Той беше в България мниалата седмица, като в събота е изгледал мача на "червените" с Черно море, а преди това е посетил и тренировка на отбора. Според Tuttomercatoweb, огромната част от детайлите по сътрудничеството между двете страни били избистрени и оставали само дребни такива, преди да се положат подписите. 

Интересното е, че името на Кристиано Джарета се спряга с българския футбол от лятото насам. Тогава за първи път той беше спряган за спортен директор у нас, но на Левски. След уволнението на Делио Роси тези информации секнаха, преди да се подновят с пълна сила през януари. 

Тогава италианецът беше у нас за детски турнир и категорично отрече да започва работа на "Герена". Точно тогава обаче при "сините" започна работа новият изпълнителен директор Павел Колев, който обяви линия на работа с български кадри и нямаше как Джарета да има място в плановете му по принцип. 

Иначе специалистът има опит на тази позиция на Апенините, като е бил на нея в Новара, Удинезе и Асколи. От лятото на миналата година той е без работа, като желанието му е да работи в страна, различна от родината му, за да натрупа повече опит. Преди време той беше човекът, който доведе Антонио Вутов от Левски в Удинезе.