Кучето е най-добрият приятел на футболиста. В това са убедени дори най-големите световни звезди. За да не делят славата, косматите им любимци имат собствени профили в социалните мрежи. Кой получава повече лайкове – въпрос на вкус.

Близо 200 хиляди последователи имат кучетата на Алексис Санчес. Футболистът на Манчестър Юнайтед винаги пътува заедно с двата ретривъра Атом и Умбер, които получават и екипи на „червените дяволи. ”

Крис Смолинг разчувства феновете със снимка на Майли, който го изпраща за тренировка. Той е кръстоска между джак ръсел и кокер шпаньол и е популярен с луксозния си живот покрай заможните си стопани.

Интернет знаменитости са и кучетата на Хари Кейн. Лабрадорите са кръстени на звездите Том Брейди и Тейвън Уилсън от Ню Ингланд Пейтриътс.

Изборът за име на куче е важен и за футболистите. Иско от Реал Мадрид например избягва да разхожда любимеца си, защото го е кръстил „Меси”. „Лионел Меси е най-добрият, както и моето куче”, коментира халфът  още преди да премине в Кралския клуб. В последствие обясни, че брат му е избрал името. Все още нямаме информация за куче, кръстено на Кристиано Роналдо.

Самият Лео Меси също е фен на четириногите. Той получи подарък от приятелката си – кафяв френски мастиф. Сеньор Хълк събира милиони лайкове от малък, а изглежда от цялата тази любов стана по-голям от собственика си.

Казват, че кучетата приличат на стопаните си. Марсело и неговият нюфаундленд Лола са най-добрият пример. Маркъс Рашфорд пък вероятно иска да бъде толкова страховит на терена, като своето кане корсо, мистериозно кръстено „Светецът”. Колкото до Ектор Бейерин, вероятно ще трябва да обмисли смяна на отбора, тъй като ваймаранерът Ото очевидно не се харесва в екип на Арсенал.

В Instagram откриваме и профила на Моли и Купър – това са любомците на играещия в ЦСКА Тиаго Родригес. Бостън териерът Моли живее със семейството му в София и не оставя стопаните си да скучаят нито за секунда.

„Моли е на година и 6 месеца. Взехме я от Сърбия, защото искахме да е точно тази порода – бостън териер. Доведохме я със самолет. Вози се в кабината с нас. Обичаме боксерите. В Португалия имаме и друго куче. Трябваше да имаме и едно тук с нас”, сподели съпругата на Тиаго и добави: „Тя има специален профил. Заедно с кучето ни в Португалия. То е порода бигъл. Много го обичаме.”

източник: Нова Броудкастинг Груп

 „Когато мачовете не се развиват по план, се прибирам вкъщи и виждам бебето и кучето. Веднага започвам да се чувствам много по-добре”, заяви Тиаго Родригес и добави: „Разхождам я три пъти на ден. Тя обожава да тича и да си играем. Помага ми и с физическата подготовка, защото тича много и иска да го прави през цялото време.”

 „Много е трудно за нея да се успокои. Когато има лакомство, е малко по-кротка. В останалото време е много дива. Чувала съм, че кучета от тази порода могат да имат здравословни проблеми заради хиперактивност”, коментира още половинката на Родригес.

Попитан имат ли съотборниците на Тиаго в ЦСКА кучета и дали ги разхождат заедно, Родригес отговори: „Някои от тях имат кучета. Но нямаме възможността да ги разхождаме заедно. Те не живеят в тази част на София.”

източник: Нова Броудкастинг Груп

„Чувствам се много добре тук в България. Най-вече, защото съм тук с жена ми, детето и кучето. Наистина се чувстваме фантастично тук. Искам да остана в ЦСКА, защото животът ми тук е страхотен. Много е спокойно. Условията са фантастични. Всичко зависи от ЦСКА и това дали ще ми предложат договор”, коментира още Тиаго Родригес, а попитан как се чувства с новия треньор Нестор Ел Маестро, футболистът коментира:

„Чувстваме се добре с него и започваме да свикваме с идеите му. Мисля, че ставаме все по-добри под негово ръководство. Най-важното за мен е да играя. Ще играя, където съм нужен на треньора. Важното е да върша работа си там, където съм най-полезен.”

„Все още сме в началото на сезона и е трудно да предвидим какво ще се случи. Има много точки, които да се разпределят. Трябва да тренираме, да се подготвяме добре за мачовете и да видим какво ще стане. Много е трудно да се прецени”, завърши Тиаго Родригес.