ЦСКА се завърна на победния път в Първа лига, след 3 поредни равенства и победи Славия в столично дерби с 1:0. Победното попадение дойде в 24-ата минута, когато Тиаго беше точен. Това беше 7-ия гол на футболиста с екипа на ЦСКА.

В началните минути на срещата Густаво Кулма сътвори две опасности пред вратата на Стергиакис, но до гол не се стигна.

В 24-ата минута на двубоя Тиаго откри резултата в полза на "червените". Каранга се впусна в атака по дясното крило, стреля, след като преодоля двама бранители на Славия, стреля, Стергиакис спаси, но Тиаго от няколко метра откри резултата.

Пет минути по-късно Манолев не съумя да удвои преднината на "червените".

Славия съумя да стреля един път опасно към Черниаускас през първата част, но Минчев стреля в ръцете на вратаря в 38-ата минута на срещата. След края на първата част футболистите на Славия наобиколиха съдията Георги Димитров като му поискаха обяснения, но от всичко това пострада Галин Иванов, който получи жълт картон.

През втората част Тиаго от далечно разстояние пробва мерника си в 50-ата минута. Осем минути по-късно отново той не сполучи да се разпише. Омар Абуд и Шоколаров опитаха да затруднят отбраната на домакините, но завършващите им удари не бяха сполучливи.

В 74-ата минута на срещата Ивайло Димитров получи отличен пас в наказателното поле на ЦСКА, но стреля изключително неточно. Малко по-късно атака на ЦСКА беше спряна с несъществуваща засада на Меркадо. В края на двубоя Славия се впусна в атаки, за да изравни, но на сполучи, а Каранга изпусна златен шанс в края на двубоя. В 87-ата минута игра с ръка на Каранга в наказателното поле на "червените", но съдията не отсъди дузпа, след като не видя умишлена игра с ръка.

В крайна сметка след този успех ЦСКА се завърна на победния път и има вече 31 точки, като изостава с 2 от Лудогорец, който в неделя играе с Левски. Славия е на 9-ото място с 16.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Каранга, Кулма, Манолев, Малинов, Тиаго, Десподов

Славия: Стергиакис, Мартинов, Ивайло Димитров, Мба, Минчев, Велков, Велев, Ндонг, Иванов, Христов, Абуд

стадион: Българска армия