Тони Уот беше едно от имената в младежкия състав на Селтик преди години, на които се предричаше страхотно бъдеще. Кариерата му обаче не се разви по очаквания начин и в крайна сметка това лято се озова в ЦСКА. Шотландецът иска да използва тази възможност, за да развие кариерата си. 

Той определи "червените" като огромен клуб и поиска да последва стъпките като две от големите имена, които са играли в миналото на "Армията" - Христо Стоичков и Стилиян Петров. Стенли направи сериозно име и при "детелините" в началото на века. 

"Когато за първи път чух за интереса на ЦСКА към мен, бях много развълнуван. Това е огромен клуб със сериозна история. Те търсеха играчи с определени специфики на британския пазар и когато се спряха на мен, се разбрахме бързо."

"Много съм горд, че ще дойда в такъв клуб и ще мога да следвам стъпките на легенди като Стоичков и Петров. Сега трябва да оставя своята следа тук в следващите две или три години. Още като подписах, нямах търпение да дойда в София и да се включа в тренировките."

"Вече си намерих апартамент, нанесохме се с жена ми и това ми позволи да се концентрирам изцяло върху тренировките. Когато дойдох в България, бях изиграл само един мач за последните три месеца, така че имах да наваксвам. Тренирах дълго и упорито и сега съм готов. Трябват ми само още няколко мача и ще бъда изцяло готов и ще покажа какво мога", заяви Уот пред "Сънди Пост". 

Шотландецът разкри кой е най-големият конкурент на "червените" в борбата им за титлата. Той смята, че единственият съперник на тима в битката за първото място ще е Лудогорец, като явно не слага в сметките Левски. 

"За последно клубът е печелил титлата през 2008 г. и това е нещо, което трябва да поправим. Както Селтик в Шотландия, Лудогорец е шампион на България в последните осем години. Така че това е отборът, с който трябва да се справим."

"Ще се срещнем с тях следващия месец и това ще е много интересен мач, в който има много какво да се случи. Очаквам го с нетърпение. Чувствам се страхотно тук и искам да донеса успех на този отбор", заяви още Уот.