Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи любопитен коментар относно съдийството на Волен Чинков при загубата с 0:1 от Славия в 17-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че когато е водил преговори за преминаването си в ЦСКА, са му обяснили, че за българските мащаби клубът е от ранга на Реал Мадрид и Ювентус, но сега с всеки изминал мач се убеждава лично, че реферите се отнасят към тима му „като към Фрозиноне”.

„Когато дойдох тук, ми казаха, че идвам в най-големия клуб в България, с най-добрите традиции. Нещо като Реал Мадрид в Испания или Ювентус в Италия. Много бързо видях, че не е така и сме по-скоро като Фрозиноне за реферите. Все пак клубовете и отборите печелят първенството. Ако тръгнем да се оплакваме от съдиите, няма да е честно, но въпреки това не разбирам подобен тип поведение. Очевидно може да се защитаваш с хватки от кунг-фу в наказателното поле и няма проблем. Приемам човешките грешки, но в доста случаи тези решения изглеждат целенасочени, а защо и кога го правят – трудно е да се обясни”, коментира Ел Маестро.

„Вижте, по принцип никога не е хубаво да загубиш, когато си ЦСКА. Не е чак толкова лошо, че в следващия мач играем точно срещу Лудогорец Ако искаш да си конкурентен на най-добрите, трябва да печелиш такива мачове. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Бих казал, че съм умерен оптимист.”

Ел Маестро също така коментира лаконично последната публична изява на Люпко Петрович, който призна, че е бил поканен за пост в клуба. „Какво мога да кажа за Люпко Петрович? Човек с голям опит и страхотни успехи.

„Смятам, че всеки един мач е сам по себе си. Би трябвало да има доста фенове на ЦСКА за домакинството срещу Лудогорец”, добави Ел Маестро.