ЦСКА е договорил шотландския нападател Тони Уот, предават медиите на Острова. Стрелецът ще акостира на „Българска армия” като свободен агент, след като за последно е играл за елитния шотландски Сейнт Джонстън, а договорът му е за три години, пише британският Daily Record.

Уот изгрява на футболната сцена със Селтик като тийнейджър, като на 19-годишна възраст дебютира с екипа на „детелините”. Пикът за стрелеца пък идва на 7-и ноември 2012-а година, когато бележи втория гол за Селтик при домакинството на отбора срещу Барселона в груповата фаза на Шампионската лига. Именно голът на Уот прави разликата между двата тима, като шотландският гранд грабва успеха с 2:1 в крайна сметка.

Халф на ЦСКА пред прелюбопитно постижение

Серия от контузии обаче попречват на високия 185 сантиметра нападател да се реализира за тима от Глазгоу, след което следва преминаване в белгийския Стандарт Лиеж за 1,5 млн. евро. Последвалите пристани в кариерата на шотландеца са Чарлтън, Кардиф Сити, Блекбърн Роувърс, Хартс и Ох Льовен, за да дойде мигът, който да напусне и Сейнт Джонстън.

Млад сърбин вариант за треньор на ЦСКА

В кариерата си той има 47 гола в 234 мача, а в допълнение има и 24 асистенции за всичките си клубове. Ако се стигне до този трансфер, както твърдят в Англия, то Тони Уот ще стане първият шотландец, който облича фланелката за тима от "Българска армия" в историята. В този момент ЦСКА разполага с четирима нападатели – Евандро, Али Соу, Мартин Смоленски и Борислав Будинов, като първите двама са приоритетни за треньорския щаб на тима, докато българите са взели участие в едва три мача през сезона.

През този сезон той има 29 мача и два гола за Сейнт Джонстън, като не е играл от края на март, след като през целия април футболистът лекува травма в глезена си.

Тони Уот

източник: Gulliver/GettyImages