Мащабната селекция в ЦСКА това лято продължава. "Червените" обявиха имената вече на петима нови, а изглежда на път към София е още едно попълнение, което да подсили тима в невралгична позиция. Това е бразилският страж Густаво Бусато. 

До днес той беше играч на тима от родината си Итуано. Но според авторитетното издание от Страната на кафето Futebol Interior, той вече пътува към София, където се очаква да мине медицинските прегледи и да подпише с българския тим, с който вече имал договорка за личните си условия. 

Визитката на Бусато обаче не е особено впечатляваща. Отборът му се подвизава в четвъртото ниво на бразилския футбол, но дори и там той не е бил със статут на титуляр. Той е на 28 години и за цялата си кариера има един-единствен мач в най-високото ниво на футбола в родината си - местната Серия А. 

Иначе е юноша на Гремио, а вече иа един престой в Европа. Той е в полския Подбешкидже през 2017 г. в местната втора дивизия. Поляците обаче го освобождават след само два месеца и около половин година стои без клуб, когато отива в Наутико, а впоследствие и в Итуано, откъдето идва към София. 

От щаба на "червените" вече обявиха, че търсят резервен вратар, за да засилят конкуренцията на титуляра Витаутас Черниаускас, особено след като освободиха подгласниците му Данте Стипица и Георги Китанов. Бусато има и италиански паспорт, така че няма да заема квота за играч извън ЕС.