Отговорникът по спортните въпроси в Ботев Пловдив Адалберт Зафиров призова ЦСКА да не търси под вола теле и да търси в своя отбор причините за второто място в класирането.

"Като цяло след Купата разочаровахме твърде много хора в Пловдив, цялата "жълто-черна" агитка и някакси не се получи както трябва", заяви той след поражението с 0:1 на "Българска армия" в последния кръг от първенството.

Зафиров отговори гневно на думите на Димитър Пенев, че Ботев е играл силно само срещу ЦСКА. "Играхме силни мачове с ЦСКА, но това е футболът. Аз мога да кажа същото за ЦСКА. Те имаха своя шанс тук на "Българска армия", да си бяха били и щяха да си вземат шампионата. Защо хвърлят вината на нас? Търсят под вола теле. Първенството си беше в техните крака. На "Българска армия" бият си Лудогорец и стават шампиони. По същия начин мога да кажа за ЦСКА. Това е несериозно."

Зафиров увери, че е нямало и финансови стимули от други отбори. Той заяви още, че звездите на Ботев Кристиан Димитров и Тодор Неделев остават в клуба.

"Ние разочаровахме твърде много хора в Пловдив. Видя се, че по-голямата част в Пловдив са "жълто-черни". В града е неприятно в момента. Искрено съжалявам. Така се получи."

"Конфликт не е имало, всички са много разочаровани, както треньорският щаб, така и футболистите. Нищо не мога да ви кажа, след 29-и господин Самуилов ще излезе с решение как ще продължи отбора оттук нататък."