Старши треньорът на Удинезе Игор Тудор може да акостира на „Българска армия”, ако това зависи от спортния директор Кристиано Джарета. Италианецът сподели пред Мessaggero Veneto, че би взел специалиста в България, ако в Удинезе вече не желаят да се възползват от уменията му.

„Тудор? Харесвам го. Той е свеж, директен и спонтанен, той не е от хората, които се крият. Ако Удинезе не го желаят, бих го взел в България”,  заяви Джарета.

Игор Тудор пое Удинезе за втори път, като преди това е водил тимовете на Галатасарай, Карабюкспор, ПАОК и Хайдук Сплит. Той беше треньор на Димитър Бербатов по време на престоя му в гръцкия тим. Игор Тудор носеше екипа на Ювентус като футболист в периода 1998-2007 година.

В същото интервю Кристиано Джарета е запитан за мнението му за полския футболист Лукаш Теодорчик. Спортният директор на ЦСКА се изказа ласкаво за нападателя на Удинезе.

„Теодорчик? Той липсваше най-много на Удинезе. Следя изявите му и го познавам много добре. Той е модерен тип нападател, който знае как да играе в двете фази и може да вкарва голове в Италия. Феновете на Удинезе могат да бъдат спокойни за следващия сезон, щом е в отбора”, сподели още Кристиано Джарета.