В неделя Ливърпул загуби с 1:2 от Кристъл Палас като домакин в мач от 34-ия кръг на Висшата лига.

Мърсисайдци поведоха с гол на Филипе Коутиньо от пряк свободен удар в 24-ата минута, но попаденията на нападателя на Палас Кристиан Бентеке в 43-ата и 74-ата донесоха победата на "орлите".

Бентеке е бивш футболист на Ливърпул. Белгийският футболист бе част от мърсисайдския тим през изминалия сезон, като е записал 9 попадения в 29 мача.

Това е шеста победа в последните осем мача за възпитаниците на Сам Алардайс. Палас е на 12-ото място в класирането с 38 точки, а Ливърпул е на третата позиция с 66.

Ливърпул, определено няма да се гордее с представянето си срещу Кристъл Палас. За първи път от 2015 година „червените“ губят у дома, след като са водили в резултата, като тогава отново опонент беше Палас. Освен това лондончани са първият тим, спечелил 3 последователни двубоя в дома на Ливърпул от над десетилетие.

Мърсисайдци бяха наказани от бившия си футболист Кристиан Бентеке. Белгиецът има вече 5 гола на „Анфийлд“ като противников играч – най-много от всички стадиони в Англия в гостувания и с 1 повече, отколкото отбеляза на тази арена с червения екип.

Победата бе първа за Сам Алардайс на „Анфийлд“ в неговата кариера във ВЛ след 14 опита, а Големият Сам изведе Палас до 7-ми успех в шампионата за 2017 – с един повече, отколкото за цялата 2016 при Алан Пардю.

Вижте повече в обзора на „Премиър Лийг Токшоу“ по телевизия DIEMA SPORT 2.