Мениджърът на Брайтън Роберто де Зерби смята, воденият от него отбор има късмет да не се изправи срещу Ерлинг Халанд, който няма да бъде в състава на шампионите за двубоя от Висшата лига между двата отбора в четвъртък вечерта.

"Това е страхотна новина (за нас), защото Халанд е топ футболист. Те ще играят с Хулиан Алварес, Бернардо Силва, Жереми Докю или Джак Грийлиш. Това са страхотни играчи. Сити, Арсенал и Ливърпул са най-силните в шампионата на Англия. Очаква ни много труден двубой. Бихме искали да играем добре и да спечелим точки", категоричен е италианският специалист пред медиите в сряда.

Ерлинг Халанд не игра за Манчестър Сити в полуфинала в турнира за купата на Футболната асоциация срещу Челси в края на миналата седмица заради мускулен проблем.

"Този сезон беше много труден, особено след януари. Имаме твърде много контузии на ключови футболисти. Шампионатът все още не е приключил, но съм разочарован, защото исках нещата да се получават по различен начин през последните три месеца. Трябва да приемем това и със сигурност през следващото първенство ще имаме повече опит, защото се намираме по време на доста труден период, а той все още не е приключил", каза още мениджърът на Брайтън.