Ливърпул не е спрял с търсенето на наследник на Юрген Клоп. През последните няколко дни се разбра, че предовдителят на Фейенорд Арне Слот в момента е начело на списъка на мърсисайдци. Английският гранд вече се е свързал с колегите си в Нидерландия. “Червените” са изчакали да мине финала за Купата на страната, който тимът от Ротердам спечели, и след това са започнали официални преговори.

През последните месеци най-спряганите имена бяха тези на Шаби Алонсо или Рубен Аморим да наследят славния германец. Алонсо вече гласно отхвърли твърденията, че ще напусне Байер Леверкузен, а по всичко личи, че преговорите с Аморим и Спортинг Лисабон са зациклили.

Първото предложение на Ливърпул за Слот обаче е било отхвърлено от Фейенорд, твърди The Athletic. Мърсисайдци са предложили 9 милиона евро за прекратяването на договора на наставника. Нидерландците са преценили, че тази сума не е достатъчна, за да го пуснат. Въпреки че преговаря за Слот, Ливърпул продължава да обсъжда и други варианти за бъдещ треньор.

През миналата кампания Слот изведе тима от Ротердам до втора титла на Нидерландия за последните 20 години. Предишната година пък Фейенорд стигна до финал в Лигата на конференциите, където загуби от Рома. Наставникът е начело на Фейенорд от 2021 г. Клубът няма желание да се разделя с него, но той е ентусиазиран от възможността да поеме Ливърпул.