Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде пресконференция преди утрешния двубой на „гражданите“ срещу Брайтън. Шампионите изостават на четири точки от лидера във Висшата лига, но е изиграл два мача по-малко и може да се върне на върха, ако ги спечели.

„Имахме много проблеми с контузии на важни играчи, но все още се в борбата. На финал на ФА Къп сме, играхме в заключителните етапи на Шампионската лига и сме в битката за титлата. Но може да си в тази позиция на финалната права и да загубиш всички трофеи в рамките на една седмица. Отборът ни обаче се представи невероятно и през този сезон. Всеки мач е важен и всяка грешка и стъпка назад е трудна, но сме били в тази позиция много пъти и знаем за какво играем“, заяви Гуардиола.

Испанецът разкри, че Ерлинг Халанд ще пропусне мача с Брайтън:

„Ерлинг Халанд не е готов за утре. Не е сериозен проблем, но не може да играе в този мач”. Той допълни, че Джон Стоунс и Фил Фоудън ще са на линия за утрешния двубой.

„Възхищението ми към Роберто де Дзерби се увеличава с всеки сезон. Те имаха имаха много проблеми, важни играчи бяха продадени. Имаха доста контузии и играят в повече турнири, но начинът, по който играят, е един и същ. Той върши невероятна работа в Брайтън”, каза Гуардиола за следващия съперник на Ман Сити.

Попитан дали ще прави промени в състава, след като се оплака от малкото време за почивка миналата седмица след мача с Реал Мадрид и този срещу Челси за ФА Къп, Пеп заяви:

„Не знам какво значи ротация. Всеки футболист може да играе. Всеки дава своя принос. Имахме три или четири дена от последния мач, а утре ще е един от най-трудните ни мачове през този сезон“, завърши Гуардиола.