Защитникът на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф удължи контракта си с клуба за още четири години. По този начин шведът ще остане на „Олд Трафорд” до лятото на 2024-а година.

25-годишният футболист има опция да удължи с още една година престоя си, ако пожелае. Линдельоф пристигна в северозападна Англия от Бенфика през лятото на 2017-а година за 30 милиона паунда. Оттогава досега той има 74 изиграни мача за тима на Манчестър.

„От първия ден, откакто съм тук, се чувствам като у дома си. Израснах много като играч и човек през тези две години и се радвам, че съм част от този клуб. Обичам да играя футбол, а целта ми е да печеля трофеи с отбора, за да се отблагодаряваме на феновете за подкрепата им. Знам, че всички тук мислим за това нещо и трябва да върнем отбора, където му е мястото”, коментира Линдельоф след подписа си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤝 @VictorLindelof has committed his future to #MUFC! 🔴

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

„Все още съм млад и знам, че мога да се подобрявам. Така ще помогна на отбора, мениджърът и щабът му. Вярвам, че ме чакат само добри мигове”, акцентира той.

Откакто отборът бе поет от Оле Гунар Солскяер, то Линдельоф се утвърди като първи избор в централната зона на защитата на Юнайтед. Така той е първи партньор на Хари Магуайър в отбраната на отбора.

„Виктор се превърна в много важен играч за нашия отбор. Той ни дава спокойствие на терена и виждам колко много иска клубът да е успешен”, коментира Солскяер.