Отборът на Астра Гюргево, където играе родния национал Пламен Илиев, спешно търси нов треньор и има много ясна представа кого иска да види начело. Става дума за преминалия без особен успех в ЦСКА Едуард Йорданеску.

40-годишният специалист е основният (и към момента единствен) кандидат за наследник на Георге Мултеску. Опитният наставник беше уволнен преди два дни навръх своя 67-и рожден ден.

Босът Йоан Никулае вече осъществил контакт с Йорданеску, който още през юли беше уволнен от Клуж след само месец и половина начело. Причината лично собственикът на Астра да се заеме с преговорите е добре известна и се крие в начина, по който Астра и Йорданеску се разделиха през април тази година. Макар че в публичното пространство се лансираше версията за прекратяване на договора по взаимно съгласие, в отношенията между Никулае и Йорданеску определено имаше сътресения. Със сигурност феновете биха приветствали завръщане на специалиста, който през сезон 2017/2018 направи чудеса с малкия бюджет, с който разполагаше, и успя да изведе отбора до класиране в плейофите на шампионата.

Сега в Румъния твърдят, че босът на Астра се опитва да го изкуши с много сериозна заплата – 12 хиляди евро на месец. Това обаче може би няма да бъде достатъчно, защото треньорът ще поиска гаранции за януарски попълнения, и то такива, каквито биха му позволили да преследва високите цели във вътрешното първенство.

Йорданеску застана начело на родния ЦСКА през август 2016-а, но се задържа на поста точно 3 месеца. На 27 ноември същата година той подаде оставка след 1:1 у дома срещу Верея.