Седмичният обзор ще става все по-шарен, по-богат, повече събития се появяват, става все по-напечено тук и там. Както казват старите хора, живот и здраве, следващата седмица ще поразкажа за Меси, за Бербатов. Има, има как двамата да бъдат под общ знаменател в 7-цата тук...Но, дотогава лесна работа...има време!

Безспорно тези дни футболните фенове у нас бушуват. Появи се нов, платен спортен канал, който пренасочи към програмата си голяма част от българските мачове, както и част от английските. Така ще бъде и за в бъдеще. Как и защо е трябвало да бъде направено, струват ли си 4-те лева на месец, защо някои кабелни оператори търсят тази сума на телевизор, не на абонат като цяло, не трябваше ли да се отпусне известен гратисен период, за да има чисто технологично време потребителите да реагират, тези които искат да дават тази сума, но се оказа,че няма как да стане за ден-два. Изобщо въпроси, въпроси, форумите кипят, Фейсбук бълва. Нормално, подобна реакция бе очаквана. Ясно е, че всяка от засегнатите страни има своето право, може да изтъкне правилни аргументи. Горе-долу обаче всеки разбира, че вече сме 2015-та година, че нещата струват пари, че „не-е-като-едно-време“, трябва малко повече толеранс. Все пак, не сте изпуснали кой знае колко. Левски би очаквано, е, онзи комичен автогол в края си струваше да се види. Нищо де, вижте репортажа в Gong.bg, пък и „Господари на ефира“ нищо чудно да го покажат скоро. Те доказаха, че имат набито футболно око за НЯКОИ работи. Лудогорец би икономично за купата, класира се напред, а в английския мач – никаква интрига: Сити разкости съперника си. Това е, този уикенд минахме тънката лайстна.

Диема спорт

източник: Novatv.bg

Освен родния платен спортен канал и още нещо стартира миналата седмици без изненади, дори ПСЖ не можа да хвърли мини-бомбата срещу Челси. Оказа се, че Лига Европа предложи далеч повече емоции ден по-късно. Имаше драми, предстоят и много такива на реваншите. Феновете на Ливърпул да хукват към Истанбул, не само защото е близо. И не само защото има интрига. А дори заради факта,че двубоя с Бешикташ ще се играе на Олимпийският стадион, там където през май 2005 година Ливърпул написа последната си романтична приказка, преди да поеме по трънливия път на колебанието.

Ливърпул  Бешикташ

източник: Gulliver/GettyImages

Каква поредна, пардон, неочаквана баскетболна драма! Купата на България отиде във Варна. А какво реално се случва с Лукойл? И пак футболните фенове правеха аналогия с това, което чака Лудогорец, ако ей така, още два-три години няма конкуренция у нас. Всъщност случките в Плевен, където няколко дни баскетбола бе цар, бяха няколко. Подлото, макар и донякъде очаквано уволнение на Георги Младенов. Освен това и ранната загуба на Левски. Не за друго, ама същия този Левски току бе надвил Лукойл, а дни по-късно събра 10 хиляди в „Арена Армеец“ и повдигна духа си по начин, по който никой друг баскет-тим у нас не би могъл да си позволи лукса да го стори. Появиха се и пари от приходите от шоу-спектакъла. Пък и купата бе мястото, където шансовете, добре не за защита на трофея, но поне за по-значимо представяне бяха по-големи. Не се получи, Левски си тръгна от турнира, преди той да е започнал. Лукойл току-виж пак махнали треньора си, а Черно море празнува. На футбол едва ли скоро, поне на баскетбол!

Черно море Порт Варна

източник: LAP.bg, Любомир Асенов

Един мой приятел и колега много обича да нарича постоянно треньора на Юнайтед „Луис ван Гениал“. Харесва го, още от времето, когато холандеца бе начело на Байерн. Няма лошо. Но някак сляпо вярва , че червените дяволи категорично вървят на прав път. Но поредната издънка вече идва в повече. Ди Мария, ван Перси, Руни, Мата, Фалкао – стига бе, отсреща най-голямата звезда е Джонджо Шелви. Не би трябвало да е сериозно, още повече това не е първата лесна загуба. В момента Манчестър има еднакво количество победи срещу хиксове и загуби. А знаем, че подобни големи отбори равния често е възприеман също като загуба. Чакаме гения на Луис да изригне и на Острова! Че голямо чакане падна...

Луис ван Гаал

източник: Gulliver/GettyImages

Нова голова машина се заражда в Германия! Няма как да не знаете вече, кой е Бас Дост? То пък той не спира, като е почнал от Коледа – без почивка! 25-годишният холандец изригна срещу Байерн в края на януари с две попадения, по-късно вкара цели 4 при гостуването на Леверкузен, после пак по двечки – срещу Спортинг в Лига Европа, уикенда и срещу Херта. Започва сериозно да наподобява златния нападателен дует на Хофе от преди няколко години – Демба Ба и Ибишевич. Но тук разликата е, че Бас Дост се е нагърбил сам със задачата да пердаши наред. Като цяло е страхотно да се появи ново име на небосклона, Бас още няма дебют в националния на Холандия, ритал е малко при младежите. Всъщност през август 2012 Дост е бил привикан от Луис Ван Гаал за контролата срещу Белгия. Но не е играл в крайна сметка. Липса на прозорливост или?

Бас Дост

източник: Gulliver/GettyImages

Панатинайкос - Олимпиакос, дерби като дерби...Едните първи, другите втори, победата на "зелените" завърза още повече интригата на върха...Ето ви няколко снимки за финал..."Ово йе дерби" казват сърбите, те със сигурност ги разбират тези работи.

Панатинайкос - Олимпиакос

източник: Gulliver/GettyImages

Панатинайкос - Олимпиакос

източник: Gulliver/GettyImages

Панатинайкос - Олимпиакос

източник: Gulliver/GettyImages

Панатинайкос - Олимпиакос

източник: Gulliver/GettyImages

Следвайте Ники Александров в личния му профил във Фейсбук