Изпълняващият треньорските функции в ЦСКА Люпко Петрович се изказа в подкрепа на един от най-великите играчи, с които е работил в миналото. Става въпрос за Синиша Михайлович, който преди дни разкри, че се бори с левкемията. 

Заради болестта бившият халф прекрати временно треньорската си кариера. Но според бившия му наставник, той има силите и куража да се пребори. Петрович разкри защо вярва, че това ще се случи и сподели, че чувства Миха като свой син. 

"Научих с огромна мъка новината за болестта на Синиша. Много съжалявам, че млади хора страдат от това в днешно време", заяви Петрович със сълзи на очи пред черногорското издание "Мондо", след което продължи по адрес на големия бивш футболист. 

"Миха играеше в трета дивизия, когато исках да го взема още в Осиек. Това обаче беше твърде трудна задача. Но после станах треньор на Войводина и Миша Косанович, който тогава беше спортен директор, успя да го ангажира. Така спечелихме заедно титлата в Нови Сад."

"После го взех със себе си в Цървена Звезда и станахме шампиони на Европа. Определено двамата сме свързани с огромна връзка, има много емоции. Миха ми е като син, като мое дете е и затова вярвам, че ще се справи с всичко."

"Все пак знаете какъв безцеремонен играч беше той. Ако някой го удари, той му го връща двойно. Точно затова мисля, че ще води сериозна битка с болестта, защото винаги е бил смел. Левкемията е тежка, но очаквам да я пребори", заяви Петрович.