Бившият полузащитник на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал ще продължи кариерата си в руската Висша лига, съобщи самият той пред сайта Goal.com. Бумал е пристигнал снощи в Екатеринбург, където е преминал медицински тестове и е подписал договор за две години с местния елитен клуб Урал. След това се върнал във Франция, за да си вземе багаж и до вторник трябва отново да бъде в Русия, за да се включи в подготовката на тима.

Бивш ас на ЦСКА шокира: Заплашиха да ми счупят краката

Бумал става съотборник с българското крило Николай Димитров-Хичо, а българската връзка се допълва от трениралия доскоро в Славия Александър Тарханов.

Камеруският полузащитник имаше варианти да подпише с Дижон, с няколко френски втородивизионни отбора и с португалски тим, но в крайна сметка избра руската Висша лига заради по-добрите финансови условия.

Бивш футболист на ЦСКА пред трансфер в Динамо

Той си тръгна от ЦСКА в края на юни, след като клубът изпусна срока да му предложи нов договор, което пък го направи свободен агент. След това Бумал даде скандално интервю, в което обвини ръководството на армейците, че е използвало заплахи, за да го убеди да остане в България.

Урал е на 9-о място във Висшата лига на Русия със 7 точки от 5 мача./ БТА