Селекционерът на Италия Роберто Манчини констатира, че полученият червен картон от Армения в евроквалификацията между двата отбора е „наказал” „скуадра адзура”. Причината според наставника е, че това е прибрало в дълбока защита арменците.

„Не знам дали това бе най-слабият ни мач, но мога да призная, че беше трудно, защото вече няма леки мачове. Не започнахме добре, допуснахме гол, но поне изравнихме до почивката. Друг факт е, че червеният им картон ги прибра дълбоко и те се фокусираха само върху защитата си. С 10 човека не ни оставяха пространства. Ако бяха с 11, щяха да натискат повече”, акцентира Манчини.

Перфектният низ на Италия продължи и в Ереван

„Трябваше да играем по-добре, но ще работим, за да го постигнем. Бернардески не е на 100%. Киеза пък имаше трудно лято, но дадоха всичко от себе си. Поехме някои рискове през втората част, но нашето мислене е само да атакуваме, така че е нормално”, продължи той.

Марко Верати е наказал за неделния мач срещу Финландия, получавайки третия си жълт картон. „Не видях какво стана с Марко, но няма значение – Стефано Сенси ще играе в неделя”, завърши Манчини.