Германският футболен национал Флориан Вирц няма да обвърже бъдещето си в Байер Леверкузен с това дали Шаби Алонсо ще остане начело на отбора.

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Вирц пред списание Der Spiegel и добави: "Изключително важно за мен е, че имам толкова добри отношения с треньор, но всеки от нас ще реши самостоятелно бъдещето си."

20-годишният футболист има договор с Байер Леверкузен до 2027-а, а наставникът Шаби Алонсо - до 2026 година.

Тимът на Байер Леверкузен няма загуба от началото на сезона, вече 38 мача и оглавява временното класиране в Бундеслигата с 10 точки преднина пред Байерн Мюнхен, а освен това участва на полуфиналите за Купата на Германия и на четвъртфиналите в Лига Европа.

Интерес към Алонсо проявяват Байерн и Ливърпул, чийто треньори, съответно Томас Тухел и Юрген Клоп напускат в края на сезона.

Капитанът на Байер Леверкузен Лукас Храдецки коментира пред британски медии след загубата на Финландия от Уелс, че футболистите се надяват Шаби Алонсо да остане, но никой не може да е ядосан, ако той спечели титлата в Бундеслигата и реши да поеме по друг път.

"Той е достатъчно джентълмен, за да вземе правилното решение и само той знае какво е най-добро за него. Той създаде чудесна атмосфера в клуба и най-добрия тим на Байер, който съм виждал", каза Храдецки.