Отборът на Барселона победи с 2:1 Наполи в приятелски мач, който се игра в Маями на Sun Life Stadium. Двубоят е част от предсезонните турнета на двата тима в САЩ преди старта на новата кампания.

И трите попадения отбелязаха играчите на каталунците, включително и това за Наполи, след като Умтити си отбеляза автогол за 1:1. Останалите две попадения за успеха бяха дело на Серхио Бускетс и Иван Ракитич.

Първото полувреме беше много динамично, с атаки към двете врати. Каталунците имаха своите възможности, като разиграваха търпеливо, с много подавания, докато Наполи търсеше своите атакуващи играчи чрез дълги топки.

В 38-ата минута Барселона излезе напред след точен изстрел в долния ъгъл на вратата на Серхио Бускетс.

Само три минути по-късно обаче защитата на каталунците се оказа неподготвена след центриране отляво, предназначено за Кайехон, който стреля, но след отбита от Умтити топка, тя се оказа в собствената му врата за 1:1.

Двата тима направиха множество смени през втората част. Но в крайна сметка успехът беше за Барселона. В 79-ата минута Иван Ракитич с мощен удар направи резултата 2:1. Наполи оказа финален натиск, който обаче не доведе до промяна.

Наполи остава с две победи в пет контроли през лятото, а Барселона записа трета победа в четири срещи.

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси не отпътува с отбора за САЩ заради контузия.