Отборът на Ювентус победи Интер след равенство 1:1 в редовното време и победа на дузпи с 4:3. Двубоят беше част от предсезонния турнир Интернешенъл Чемпиънс къп. Любопитното е, че и двата гола бяха отбелязани от играчи на “бианконерите“. Матайс Де Лихт си отбеляза автогол в 10-та минута след изпълнение на корнер. Кристиано Роналдо пък възстанови паритети в 66-та минута след изпълнение на пряк свободен удар и коварен рикушет в стената на Интер.  

 

Двубоят започна ударно за “нерадзурите“. В 10-та минута Стефано Сенси изпълни ъглов удар, след който Матайс Де Лихт беше заблуден от движението на топката и разтреля съотборника си Буфон за 1:0 в полза на Интер.

Мегазвездата Кристиано Ронало обаче не остави нещата да завършат по този начин. В 66-та минута “бианконерите“ получиха право да изпълнят пряк свободне удар в ляво от вратата на Интер. Зад топката застана португалеца, чийто удат рикошира коварно от стената и попадна в скобата на вратата на Самир Ханданович.

По време на изпълнението на дузпите и двата състава показаха изключително неточен мерник.“Нерадзурите“ изпуснаха цели 3 дузпи, спасени с вещина от ветерана Джанлуиджи Буфон. За Юве, от своя страна, пропуски направиха Адриен Рабио и Федерико Бернардески. Сред голмайсторите се отличиха, Жоао Кансело, Роналдо, Емре Джан, като победният 11-метров удар беше дело на централния защитник Мерих Демирал.

По този начин “Старата госпожа“ записа първа победа от началото на предезонната подготовка. Интер, от своя страна, записа втора поредна загуба след тази от Манчестър Юнайтед на 20-ти юли.