Шампионът на Италия Ювентус изпусна първи точки в защитата на титлата си през сезон 2019/2020. Това се случи в 3-ия кръг на Серия А, когато торинци постигнаха само 0:0 при гостуването си срещу Фиорентина. Мачът определено не беше по вкуса на Маурицио Сари, който освен за ремито ще трябва да помисли и заради факта, че му се наложи да прави цели три принудителни смени. Основни фигури като Миралем Пянич и Дъглас Коста, както и новопривлеченият Данило може да се окажат извън строя за „бианконерите” при началото на кампанията им в Шампионската лига по средата на седмицата.

Срещата на „Артемио Франки” имаше доста горчив старт за гостите, които само след 5-6 минути игра трябваше да правят принудителна смяна. Дъглас Коста усети дръпване в бедрото и така на терена се появи някогашният любимец на „виолетовите” Федерико Бернардески.

В 16-ата минута вратарят на Юве Войчех Шчесни предприе първия си сериозен риск в мача, като реши да чисти топката и я прати право в гърба на връхлитащия го Федерико Киеза. Рикошетът произведе неочаквана парабола и топката кацна върху напречната греда. Малко по-късно полякът трябваше да излиза напред и да направи чисто единоборство срещу Франк Рибери след един много слаб пас назад на Матайс де Лихт.

До почивката и двата отбора размениха по няколко нелоши удара, но не и твърде забележителни. В 41-ата Шчесни вече наистина беше призван да се намесва, след като Далберт с глава нанесе изстрел, вместо да остави топката за непокрития Рибери.

Юве за втори път трябваше да прави принудителна смяна преди почивката, след като и Миралем Пянич на куц крак напусна терена и така в игра влезе Родриго Бентанкур.

Високата преса на Фиорентина създаваше доста ядове за Юве, който и през втората част продължи да приема играта в собствената си половина. Моралът на торинци спадна още повече в 62-ата минута, когато Маурицио Сари извърши и трета принудителна смяна. Новото попълнение Данило стана поредният, получил болезнен удар, а Хуан Куадрадо го замени.

Три минути по-късно звездата на домакините Федерико Киеза успя да излезе на стрелкова позиция от около 13 метра по диагонала. Неговият силен шут обаче прелетя на десетина сантиметра над гредата.

Дълбоко в продължението на срещата резервата Кевин-Принс Боатенг имаше един последен шанс да донесе първи успех на Фиорентина. Федерико Киеза с центриране отдясно намери ганаеца между защитниците на съперника, ала изстрелът от воле на Боатенг премина от грешната страна на лявата греда.

В класирането Юве остава начело със 7 точки от трите си шампионатни срещи, но би могъл да бъде изпреварен от Интер и Торино до края на кръга. Фиорентина, от своя страна, най-сетне откри точковата си сметка след две поредни поражения.