Интер направи огромна крачка към това да си осигури и на теория мястото в Топ 4 за следващия сезон. "Нерадзурите" надделяха с 3:1 в гостуването си на Фрозиноне и имат комфортен аванс в зона Шампионска лига. Съперникът им пък е почти сигурен изпадащ. 

Раджа Наинголан и Иван Перишич от дузпа дадоха комфортен аванс на гостите преди почивката, преди Франческо Касата да върне интригата с гола си за домакините малко повече от час след началото на двубоя. В продължението обаче Матиас Весино оформи успеха за тима си и подпечата трите точки. 

Мачът започна с очакван натиск на Интер, но голът падна чак след 19 минути игра. Тогава Данило д'Амброзио центрира страхотно от десния фланг и качи топката на главата на Раджа Наинголан, който шеше да скъса мрежата за 1:0. 

Само пет минути по-късно Лука Паганини можеше да върне интригата в пълна степен и да изравни за Фрозиноне, но ударът му с глава мина на сантиметри над вратата. Така авансът на гранда от Милано се запази непокътнат. 

Раджа Наинголан можеше да наниже и второ попадение в 28-та минута, но ударът му профуча покрай вратата. Но на практика интригата умря в 35-та минута, когато Интер получи дузпа. Тогава Раман Чибса задържа съперник и от 11-те метра Иван Перишич беше безпощаден за 2:0. 

До почивката преднината на "нерадзурите" можеше и да е класическа, но Матео Политано не успя да преодолее вратаря. Така полувремето приключи при два чисти гола аванс на гостите от Милано. Което все пак не лиши изцяло от интрига втората част. 

Около час след началото на двубоя домакините успяха да се върнат в мача. Тогава Даниел Чиофани намери с хубав пас Франческо Касата и неговият мощен удар не остави шансове на вратаря на гостите, за да намали на 1:2. 

Но Интер не позволи изненади до края. Напротив, отборът атакуваше по-често, търсеше попадението, но Мауро Икарди на два пъти пропиля страхотни положения. В крайна сметка това търсене на попадение даде резултат в последната минута на продължението, когато Матиас Весино се разписа и сложи точка на спора. 

След тази развръзка "нерадзурите" събраха 60 точки, на пет пред градския съперник Милан и на шест пред петия Рома. Фрозиноне е с 23 точки и е на цели осем от спасителния бряг, последен на който е Болоня към този момент.