Отборите на Ювентус и Торино откриха 35-ия кръг в Италия с равенство 1:1 помежду си на „Алианц Стейдиъм” в петъчен мач. Макар да е вече официално шампион на Италия, то Ювентус излезе с пределна мотивация в градското дерби срещу опонента, който пръв удари в срещата – Саша Лукич откри резултата в 18-ата минута, но Кристиано Роналдо в 84-ата реализира своя 21-и гол в първенството, оставайки на трето място в голмайсторската надпревара с Кжищоф Пионтек, Дуван Сапата и Фабио Куалярела.

По този начин Торино остана шести с 57 точки, на две зад Аталанта, който е четвърти, но всички отбори пред Торино имат мач по-малко, като разликата може да набъбне сериозно при оставащи три мача до края на сезона. Ювентус пък ще остане лидер след завоюваната титла, но е в серия от два поредни мача без победа с 89 точки, на 19 пред втория Наполи (70).

Мачът стартира с претенции за дузпа от страна на Ювентус, като Кристиано Роналдо претендираше, че е фаулиран от вратаря на Торо Салваторе Сиригу, но сигнал за дузпа не бе даден. Малко по-късно пък Андреа Белоти стреля опасно, ала Шчесни боксира топката встрани, за да предотврати гол за гостите.

„Граната” успя да поведе в 18-ата минута в дербито на града след груба грешка на Миралем Пянич. Кълбото му бе взето от Саша Лукич в полето на Юве и той отблизо трудно можеше да не порази вратата на домакините – 1:0 за Ювентус. До края на първата част „бианконерите” натискаха постепенно своя градски съперник, но сериозни положения пред вратата на Сиригу нямаше.

Второто полувреме стартира с пропуск на Кристиано Роналдо, който надскочи Глейсон и стреля с глава, но топката отлетя високо над вратата на Торо.

Последваха пропуски на Леонардо Спинацола и Мойс Кийн, но първият добър шанс за нападателя на Юве дойде в 76-ата минута. Тогава стрелецът на Юве овладя топката и се обърна много добре към вратата на противника, но странно как я прати ужасно неточно встрани.

Осем по-късно Спинацола поде пореден рейд отляво и достави топката впечатляващо за Роналдо, който се извиси над всички с глава прониза Сиригу, за да изравни резултата – 1:1. Това бе и последното по-интересно събитие на стадиона на Ювентус, като "старата госпожа" ще гостува на Рома в следващия кръг, докато Торино ще приеме Сасуоло.