Лацио е новият носител на Купата на Италия. „Римските орли“ подчиниха във финала Аталанта с 2:0 и така осмислиха сезона си, като се класираха за евротурнирите.

Головете за успеха на стадио „Олимпико“ бяха дело на Сергей Милинкович-Савич и Хоаким Кореа, които бяха точни в заключителните минути на срещата.

Първото полувреме премина с леко превъзходство на лациалите, които създадоха по-чистите ситуации. Въпреки това, нулевото реми не бе нарушено.

Вторите 45 минути започнаха с натиск от страна на Аталанта. В 77-ата минута гостите удариха и греда, след удар на Алехандро Гомес.  

В 82-ата минута Лацио поведе. Лукаш Лейва центрира от ъглов удар, а Сергей Милинкович-Савич надскочи всички и с глава откри за 1:0.

В последната минута на редовното време Хоаким Кореа демонстрира забележителна техника в пеналта и ознаменува отличната си проява с попадение в мрежата на Аталанта за 2:0.

Припомняме, че в Серия А Лацио прави незадоволителен сезон. Отборът се движи осми два кръга преди края. Така със спечелването на Купата „орлите“ си гарантираха евроквота.