Един по-специален мач прикова вниманието в Италия в ранния неделен следобед. Макар никога да не са били сред най-големите грандове на Апенините, Сампдория и Дженоа винаги са правили спиращи дъха битки в градското дерби, като така беше и в това издание на битката. 

В крайна сметка радостта беше за "моряците", които бяха и символичните домакини. Те надделяха с 2:0 и "синьо-бялата" част на Генуа ще празнува тази вечер. За кой ли път този сезон големият коз беше Фабио Куалярела, който асистира за първия гол на Грегоар Дефрел и после сам вкара втория от дузпа след почивката. Давиде Бираски от състава на "грифоните" беше изгонен преди това. 

Мачът на "Мараси" започна по великолепен начин. Още при първата си опасна атака Самп поведе. Тогава една отбита след удар топка стигна до Куалярела отдясно в наказателното поле, 36-годишният ветеран пусна прострелен пас успоредно на голлинията и от там Грегоар Дефрел нямаше как да пропусне - 1:0. 

Последваха равностойни минути, в които имаше интересни ситуации и пред двете врати. Дарко Лазович и Давиде Бираски изпуснаха за Дженоа, а Фабио Куалярела на два пъти не успя да удвои преднината на символичните домакини. 

Много хубава възможност за Самп имаше в 28-та минута, когато Денис Прает стреля от изгодна позиция, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда. В крайна сметка повече попадения до почивката нямаше и остатъкът от развръзката се отложи за втората част. 

А тогава всичко на практика приключи в 51-та минута. Тогава Давиде Бираски игра с ръка в наказателното поле, за което получи директен червен картон, а Сампдория - дузпа. От 11-те метра Куалярела беше безпощаден и резултатът стана 2:0. 

Този момент предопредели изхода от двубоя. "Грифоните" нямаше как да отреагират с десетима на терена и да търсят поне частичен обрат. А "моряците" държаха инициативата и можеха да са дори и по-убедителни в победата си.

В 65-та минута Гастон Рамирес се пребори за топката в наказателното поле и изстреля мощен шут, който обаче беше отразен от вратаря на Дженоа. До края все пак символичните гости имаха няколко ситуации, с които да направят поражението си по-почетно, но Горан Пандев и Мигел Велосо не успяха да се разпишат. 

В последната минута на продължението Фабио Куалярела се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее и така крайният резултат беше 2:0. След тази развръзка Самп е на 9-та позиция с 48 точки, но е само на четири от Зона Европа. Дженоа е с 34 и е на шест над опасната зона, където последен сега е Емполи.