Удинезе направи огромна крачка към спасението в Серия А. "Фриуланите" взеха важна победа в домакинството на СПАЛ и събраха ключовия актив от 40 точки, като само чудо може да ги изхвърли от елита след последния кръг другата седмица. 

На своя стадион момчетата на Игор Тудор надделяха с 3:2, но сами си направиха мача труден. Още преди почивката те водеха с класически аванс след един гол на Самир и два на Стефано Окака-Чука, дошли след хеттрик от асистенции на Родриго де Паул. 

Набързо след почивката обаче гостите върнаха две попадения чрез Андреа Петаня и Матиа Валоти и направиха последния половин час от битката много интересен. В него обаче повече попадения не паднаха и така трите точки останаха на "Фриули", с което и спасението вече е съвсем ясно очертано на хоризонта. 

Мачът започна прекрасно за домакините, които поведоха още в 6-та минута. Тогава Де Паул центрира страхотно от пряк свободен удар и качи топката на главата на Самир, който опъна мрежата за 1:0. СПАЛ можеше да изравни в 23-та минута, но ударът на Андреа Петаня от изгодна позиция мина на сантиметри от дясната греда. 

Между 32-та и 35-та минути Удинезе нанесе съкрушителен удар, който трябваше да направи оставащата част от двубоя просто приятна разходка за тима. Тогава Стефано Окака-Чука реализира две попадения-близнаци. И двата пъти Родриго де Паул му вдигна страхотно от корнер, той беше и двата пъти на една и съща позиция и двата пъти с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 3:0. 

При този резултат дойде и почивката, а публиката на "Фриули" предвкусваше дори разгром. Но не би. Гостите върнаха набързо две от попаденията и направиха битката изключително напечена до самия ѝ край. Първо в 53-та минута Андреа Петаня се подигра със защитата на домакините, слаломира между четирима и със страхотен удар от наказателното поле в далечния ъгъл на вратаря намали на 1:3. 

Малко преди изтичането на час игра Ясмин Куртич от състава на СПАЛ центрира страхотно за Матиа Валоти и той с глава прати топката в средата на вратата, само на милиметри от пръстите на вратаря, но достатъчно точно, за да опъне мрежата за 2:3. 

Всичко на "Фриули" можеше да приключи ужасно за домакините четвърт час преди края, когато Куртич беше оставен сам на страхотна позиция, но ударът му облиза гредата и в крайна сметка преднината на тима от Удине се запази. 

След тази развръзка Удинезе събра 40 точки и вече е на пет от опасната зона. Ако Емполи не спечели мача си с Торино от 37-ия кръг, "фриуланите" ще се спасят и на теория. Колкото до СПАЛ, тимът оъдавна доиграва сезона и със своите 42 точки отдавна свърши работата си в борбата за оцеляване.