Футболист №1 на България Кирил Десподов ще има нов отбор до 24 часа, категорични са медиите в Италия. До вторник очакванията бяха да премине във втородивизионния Киево, но сега изглежда фаворит за подписа му е друг тим от Серия Б - Кротоне. 

Според изданията на Апенините, преговорите са в напреднала фаза и се очаква нападателят да бъде пратен под наем във въпросния отбор, в който в миналото се подвизаваше и друг български национал - Александър Тонев. 

Същевременно в Италия разкриха и сумата, която Каляри е платил на ЦСКА, за да привлече офанзивния футболист през януари миналата година. Изглежда за него са платени 2 млн. евро, а не както се тиражираше широко по българските медии - 4.2 млн. евро. 

Такава сума правеше Десподов най-скъпо продаденият футболист от българското първенство, биейки рекордите на Христо Стоичков, отивайки в Барселона, както и на Георги Иванов-Гонзо, преминавайки в Рен. Но "Калчомеркато", "Ласт Нюс", както и редица други информационни издания от Апенините са категорични, че сумата е наполовина. 

Всъщност, още през пролетта гуруто на трансферните новини Джанлука ди Марцио беше обявил, че сумата за нападателя може да достигне максимум 3 млн. евро, но в определени български медии продължаваше да се лансира тезата, че той е бил продаден за рекордна сума.