Няма друга спортна звезда в света, която да е толкова популярна в Инстаграм като нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо. Всеки, който пожелае да рекламира чрез профила на португалския национал, ще трябва да извади доста тлъста сума.

Според Hopper HQ Кристиано Роналдо може да печели по 975 хиляди долара, ако някой пожелае да използва профила му, за да пусне само един-единствен пост в Инстаграм.

Все пак посланието ще може да достигне до невероятните 172.8 милиона потребители на социалната мрежа. Толкова са последователите на португалеца в Инстаграм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspired by my friends in China. This one is for the commanders of the pitch. #Shuai Available today on Nike.com/football

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

На второ място по този показател е звездата на Пари Сен Жермен Неймар. Цената за пост в неговия профил за рекламодатели е 722 хиляди долара. Той има 121 милиона фенове в социалната мрежа, предназначена предимно за снимки.

На трето място е Лионел Меси. Нападателят на Барселона може да прибави 648 хиляди долара към сметката си, всеки път когато пуска рекламно послание.

В Топ 5 влизат още Дейвид Бекъм (357 хиляди долара) и ЛеБрон Джеймс (272 хиляди долара).

В действителност Кристиано Роналдо далеч не е на първо място по цена на пост в Инстаграм сред популярните инфлуенсъри. На първо място е американската телевизионна риалити звезда Кайли Дженър. Станалата известна покрай шоуто Keeping Up With The Kardashians Кайли печели по 1.27 милиона за един рекламен пост в Инстаграм. Тя има 139 милиона последователи.

След 21-годишната риалити звезда е певицата Ариана Гранде. Американската актриса и писателка на текстове на песни печели по 996 хиляди долара срещу своите 158 милиона фенове в Инстаграм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@givenchyofficial ☁️

Публикация, споделена от Ariana Grande (@arianagrande) на

През януари Кристиано Роналдо се превърна в първата личност достигнала 150 милиона последователи в тази социална мрежа, само Ариана Гранде се присъедини към него в това отношение.

Любопитно, вие какво бихте пуснали в Инстаграм, ако трябваше да платите толкова пари за един пост? Отговорите ви очакваме в коментарите под статията.