Какво е общото между Фалкао, Франческо Грациани, Стефано Окака Чука, Симоне Перота, Алесио Черчи и Скардина? Това са имената на шестимата играчи, вкарвали за Рома в европейските сблъсъци с ЦСКА. Двата отбора са се срещали 4 пъти и всичките са спечелени от "вълците". 
 
През есента на 1983 г. "червените" с треньор Апостол Чачевски губят с 0:1 и в Рим, и в София. 
 
26 години по-късно, през 2009 г. под ръководството на Любослав Пенев ЦСКА пада с 0:3 на "Васил Левски" и с 0:2 на "Олимпико".
 
Последният от тези голове бе отбелязан от 17-годишния тогава Филипо Мария Скардина.
 
Дебютът му, който се оказа и единствения му мач за Рома, можеше да бъде началото на успешна кариера, но не се получи. Скардина все още е футболист, но се повдизава в Серия С в тима на Перголетезе от град Крема. Пред asroma.com 28-годишният вече Филипо си спомня с усмивка за мача с ЦСКА в София.
 
"Страхотна емоция, която усещам и днес, мислейки за това. Не мога да забравя как майка ми ме извика от училище, за да ми каже да се подготвям за мач на първия отбор. Не знаех къде ще играе Рома. Затова се обадих на моя агент, за да го попитам и той ми каза, че отиваме в София.
 
Надявах се да дебютирам. Бях на 17, в един момент през второто полувреме треньорът ми каза да загрявам. Преди да вляза Клаудио Раниери се обърна към мен с думите: Имаш 9 минути да отбележиш. Докоснах три пъти топката, но имах късмет да вкарам", припомня си Скардина.