Наставникът на румънския ЧФР Клуж Дан Петреску коментира победата на своя отбор след успеха над ЦСКА. Петреску акцентира играта на Георги Йомов, признавайки, че именно той от ЦСКА му е направил голямо впечатление. От румънските медии бе зададен въпрос за съдиите, а Петреску рязко негодува в София от отношението на арбитрите в Румъния спрямо неговия отбор.

100 снимки

На статичните положения сме силни и те са много важни в модерния футбол. И двете полувремена играхме силно, играчите изпълниха указанията ми, въпреки, че домакините имаха подкрепа от феновете. Когато играеш у дома, има ентусиазъм. Има и качествени играчи отбора на ЦСКА. Трудно е да кажа кой е най-добър, но на мен ми хареса Георги Йомов”, коментира Петреску.

„Имаше добри моменти на игра Деак, но според мен не беше най-добрият играч при нас. От три години работим с него и имаше добри изпълнения. В средната линия играхме добре. Иту го отбелязахме, който е добър, макар да е млад. Бурдеану, ако не си беше тръгнал, щяхме да бъдем добре, а именно от това се страхувам в бъдеще. Рома е фаворит в мача с нас, а останалите три отбора ще се борят за второто място. Ще бъде още по-напрегнат мача с Университатя Крайова. Повечето от съдиите в Румъния играят срещу ЧФР Клуж. Имаме проблеми. Виждате и в Европа съдиите свирят слабо, но и нашите съдии в Румъния не свирят отлично. Днешният съдия беше перфектен. Обикновено свирят срещу нас. От две години страдаме от съдиите. Имам опит и като играч, и като треньор, ощетени сме от реферите. В Румъния съдиите ме гонеха, а в Европа нямаше такова нещо. Миналата година 16 мача в Европа, сега са 5. Задължително ще направя промени в следващите ни мачове в първенството. Играчите са ни възрастни и играем след два дни. Имаме пет мача в период от 12 дена, но имаме играчи, които ще ги сменим”, завърши бившият защитник на Челси.