Треньорът на Базел Александер Фрай сподели своите очаквания за утрешния плейоф срещу ЦСКА от Лигата на конференциите. Той призна, че е наясно както със силните, така и със слабите страни на "червените". В края на пресконференцията той се поинтересува какво става с Мартин Петров. Двамата са играли една година заедно в Сервет Женева, а след това са се засичали в Бундеслигата, когато българското крило носеше екипа на Волфсбург.
"Не съм бил в клуба при първото отпадане и не мога да коментирам. Имам спомени от този стадион, когато бях състезател, направихме грозно 0:0 срещу България. Българските отбори имат различен стил от този на Брьондби. 
 
Базел трябва да играе на 100 процента, ако иска да се класира за групите в турнира. Не знам колко зрители ще дойдат, но когато има повече публика, винаги става емоционално и динамично. Ние сме тук, за да покажем какво можем, но има разлика между желание и реалност. Ще се опитаме да постигнем добър резултат в първата среща.Да, ние не сме в добро състояние, имаме прекалено малко точки в първенството. Срещу Лугано не се представихме добре и сега целта е да подобрим нещата", започна Фрай.
"Футболистите на ЦСКА са бързи и здрави в атака.  Отборът има своите слаби страни, но не искам да ги казвам. Целта ни ще е да се възползваме от тях", добави още той. 
 
В края на пресконференцията младият специалист се обърна към журналистите с въпроси за Мартин Петров.
 
"Къде е Мартин Петров? Беше много добър футболист. Какво се случи с българския футбол на национално ниво?", попита Фрай.