Вратарят на Ливърпул Адриан Сан Мигел изрази разочарованието си след загубата от Наполи с 0:2 в групите на Шампионската лига. Испанският страж направи много добри спасявания в хода на дуела на „Сан Паоло”, но в крайна сметка отборът му допусна поражение в Южна Италия. Особено важни бяха намесите му срещу Фабио Руиз през първата част и удар на Дрийс Мертенс след почивката.

„Опитах да покрия, колкото се може по-голяма част от вратата при удара на Мертенс. Беше ясно, че ще стреля с първото си докосване. Аз скочих, гледайки топката и опитах да я докосна с някоя част от тялото му. В крайна сметка го направих с дясната ръка”, коментира Адриан пред сайта на клуба.

Испанецът, който бе взет със свободен трансфер през миналия месец, замества контузения Алисон Бекер. Бразилецът получи травма в първия кръг – срещу Норич Сити, в своя прасец.

Адриан бе пронизан в 82-ата минута, когато Наполи получи дузпа. Той усети ъгъла на удара, докосвайки топката, но шутът на Мертенс бе много силен и на практика така се откри резултата. Бившият нападател на Тотнъм Фернандо Йоренте вкара втори гол в добавеното време, за да дойде загубата за „червените”.

„Моята работа като вратар е да спася всичко, което мога и да спомогна на тима. Давам всичко от себе си, работя здраво. За съжаление, на края на деня резултатът бе 0:2 за тях, така че няма как да съм щастлив”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full-time in Naples #LFC #LiverpoolFC #Liverpool #UCL #ChampionsLeague

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

„Знаехме, че този мач ще е тежък за нас, така както беше и миналата година. В края на мача просто малките детайли решиха срещата. След дузпата им ние загубихме концентрация и допуснахме още един гол”, констатира той.

Следващият мач за Ливърпул е гостуване на Челси на „Стамфорд Бридж”, където мърсисайдци ще търсят 15-ата си поредна  победа в първенството. „Намираме се в добра серия и трябва да се съсредоточим за уикенда. Имаме от какво да се учим и да продължим напред”, завърши Адриан.

Getty Images
17 снимки