Алпин привлече в редиците си Давид Санчес. Опитният инженер ще заема длъжността изпълнителен технически директор във френския тим. Санчес се завръща на работа в Енстън след повече от 15-годишно отсъствие.

Давид Санчес е инженер с огромен опит във Формула 1. Французинът е работил в отбори като Макларън и Ферари. В началото на миналата година той си се раздели със Скудерията, след като прекара повече от 10 години в Маранело.

Малко по-късно стана ясно, че Санчес ще се върне в Макларън в началото на тази година. Преди това французинът работеше в тима от 2007 до 2012 г. В началото на миналия месец обаче Санчес отново се раздели с Макларън, след като прекара само три месеца в Уокинг. Според Андреа Стела, френският специалист е бил прекалено квалифициран за длъжността, която е заемал в тима.

В новата си работа Санчес ще управлява трите ключови области, които попадат в наскоро обявената тристепенна техническа структура на Алпин. На него  него ще се отчитат Киарон Пилбийм (технически директор – представяне), Джо Бърнел (технически директор – инженерство) и Дейвид Уитър (технически директор – аеродинамика).