Фернандо Алонсо продължи със своето недоволство срещу решенията на стюардите във Формула 1 и след спринтовото състезание в Маями.

В него испанецът стана жертва на агресивната атака на Люис Хамилтън в първия завой, която отпрати двукратния световен шампион в неговия съотборник Ланс Строл, който пък се удари в Ландо Норис. След този инцидент Алонсо потъна до дъното на подреждането, докато Норис и Строл отпаднаха заради пораженията по техните коли. В същото време Хамилтън продължи и завърши осми, но бе наказан с 20 секунди след финала.

Санкцията на британеца обаче не дойде заради този инцидент, а заради превишаване на скоростта в бокса от негова страна. За случилото се в първия завой той не бе наказан, тъй като стюардите прецениха, че става дума за състезателен инцидент в първия завой на състезание.

Този развой на събитият меко казано не се хареса на Алонсо, който през последните седмици недоволства изключително много срещу стюардите, заради двете наказания, които получи в Австралия и Китай.

„Ще видим какво ще решат. Предполагам няма да има наказание, защото той не е испанец. Но аз смятам, че той провали състезанието на много хора, особено на Ландо, който има много бърза кола“, каза Алонсо пред испанските медии след финала на спринта.