Шарл Льоклер разкритикува своя съотборник Карлос Сайнц за агресивната защита по време на техния дуел в спринта в Китай. Двамата се бориха за чтвъртото място, което в крайна сметка Льоклер взе. Веднага след финала монегаскът каза по радиото, че пилотите на Ферари се борят повече помежду си, отлколкото с останалите.

„Да, мисля, но нека сме честни, в миналото и аз съм го правил. Обикновено след като се случи нещо такова ние провеждаме разговор и изглеждаме нещата. Минавали сме през това в миналото и нещата се развиха добре, така че аз не се притеснявам, че това ще се случи и този уикенд. Но днес той прекали малко", сподели Льоклер след спринта.

„Имаше контакт между нас докато бяхме в различни ситуации, защото аз бях запазил повече ресурс в моите гуми и имах добро темпо в края, така че е жалко, че изостанахме от Перес и нямаше как да го изпреварим. Четвърти съм, но можех и да съм трети, винаги може и по-добре, но ще се фокусираме върху това следобед, защото квалификацията ще е много важна. За мен тя не беше добра в последните състезания“, допълни той пред Sky Sports F1.