Шарл Льоклер коментира представянето на Ферари по време на последното състезание, което се проведе в Китай.

Ферари реши да промени концепцията на автомобила си за този сезон. Това доведе до подобряване на скоростта на тима и намаляване на изоставането спрямо Ред Бул. 

Скудерията обаче не е решила всичките си проблеми с болида SF-24. По време на Гран при на Китай екипът бореше сериозно със загряването и скоростта си в една обиколка. 

Льоклер подозира, че Ферари ще бъде на малко по-задна позиция и по време на следващия старт в Маями. Скудерията няма да има нови компоненти по своя автомобил, докато Макларън планира сериозен ъпгрейд въпреки спринтовия формат на уикенда във Флорида.

„Всичко ще бъде в съответствие с това, което сме виждали досега. Трябва работим върху това да се опитаме да разберем какво се случваше с твърдите гуми по време на старта в Китай“, сподели Льоклер.

„Смятам, че знаем кои са слабите ни странни. Представянето ни в бавните завои не беше на добро ниво в последния уикенд. Като цяло това не е от най-силните ни страни от началото на сезона.“

„Ще трябва да поработим върху това, а след това и по малко навсякъде другаде. При слагането на подобрения се има за цел да се спечели малко време във всяка област. Но в момента фокусът е малко повече върху завоите с ниска скорост“, завърши Шарл Льоклер.