Най-успешният дизайнер във Формула 1 Ейдриън Нюи може да се завърне в Уилиямс. Шефът на тима Джеймс Ваулс призна за разговори с Нюи, като бе категоричен, че ще има нови преговори съвсем скоро.

"Познавам Ейдриън от известно време, двамата говорихме миналия петък и ще го направим отново много скоро", сподели Ваулс пред Motorsport.com.

"Той е икона в нашия спорт. Няма спор в това. Той превръща всеки отбор, в който е бил, в претендент за шампион. Това е ефектът, който има върху нашия спорт. Би било грешка от моя страна да не говоря с него", допълни британецът.

Нюи има история с Уилиямс, след като през 1991-а година се присъединява към отбора и помага за изграждането на болида, с който Найджъл Менсъл печели световната титла година по-късно.

Ваулс сподели, че евентуалното привличане на Нюи ще помогне за събирането на „отбора на мечтите“, но призна, че преговорите все още не са в напреднал стадий.

„Мисля, че ние имаме огромно количество работа за вършене. С Ейдриън или без, нашата задача е огромна. Мисля, че също трябва да бъдем разумни по отношение на това. В дискусия ли сме? Да. Много леки дискусии, но за да отговоря на въпроса ви, ще бъде ли това отборът на мечтите? Да"

Най-сериозни са спекулациите за преминаване на Нюи във Ферари, където през следващия сезон да работи със седемкратния световен шампион Люис Хамилтън.