В италианските медии не смятат договора на Ейдриън Нюи с Ред Бул за пречка. Както е известно, появиха се информации, че геният зад болида на "биковете" може да напусне тима след края на сезона. Спекулациите са, че той иска да работи във Ферари с Люис Хамилтън, който ще замени Карлос Сайнц през 2025-а година.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе категоричен, че Нюи има договор с отбора и по този начин се опита да прекратии тази сага. Италианските медии обаче не намират за пречка съществуващия контракт между двете страни.

„[Люис] Хамилтън също имаше контракт с Мерцедес до 2025 г., а какво стана? Споразуменията могат да се нарушават. Въпрос на пари е“, написа вестник „Кориере дело Спорт“

„Освен това никой не знае какви са клаузи за напускане. Само се сетете, че [Кристиан] Хорнер – шефът на отбора – не знаеше за клаузата, позволяваща на [Макс] Верстапен да си тръгне ако Хелмут Марко напусне Ред Бул", припомнят италианците.

Около Макс Верстапен също много се шуми напоследък, след като бе потвърдено, че той ще се среща с представители на Мерцедес след Гран При на Маями тази неделя.