Трикратният първенец във Формула 1 - Макс Верстапен, беше най-бърз в единствената свободна тренировка преди Гран При на Маями. Нидерландецът записа време от 1:28.595 в своята квалификационна симулация с меките гуми в заключителните минути на сесията, с което победи с 0.105 секунди Оскар Пиастри от Макларън. Трети в края на единствения час за подготовка в Маями завърши Карлос Сайнц, който изостана с 0.116 от Верстапен.

Испанецът беше единствения пилот на Ферари, който кара в тренировката, след като неговият съотборник Шарл Льоклер направи по-малко от три обиколки. Монегаскът се завъртя на изхода от завой №16 в началото на сесията и не успя да изправи болида си и да продължи участието си в тренировката. Тази неточност на Льоклер наложи и временното спиране на сесията, за да могат маршалите да отстранят спрелия червен болид, който запуши доста голяма част от пистата в една от най-тесните и отсечки.

Пилотът на Ферари не бе единствения пилот, който допусна неточности в карането си в тренировката. Такива имаше още и за Верстапен, който на два пъти обърка спирането за острия завой №17, а след това изпусна леко колата си и при преминаването на завой №8 в първата си обиколка с меките сликове. Това принуди нидерландеца да направи втори опит, в който той постигна рекордния си тур.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

За разлика от него, Пиастри записа най-бързата си обиколка в първия си тур, докато Сайнц, Джордж Ръсел и Ланс Строл дублираха Верстапен и регистрираха рекордните си постижения във вторите си летящи обиколки в меките сликове.

Тази вечер, от 23:30 часа българско време, предстои квалификацията за спринтовата надпревара. Самото състезание е в неделя, 5 май, от 23:00 часа наше време.